Nest 2014

4 februari 2015
Er zijn weer nieuwe foto's op onze foto pagina gezet.

12 januari 2015
Er gebeurt op dit moment zoveel bij de pups. Ik zag dat een puppy een gevallen starters brokje op at en hoorde het kraken tussen haar kiezen. Daarna hebben we ze voor het eerst droge brokjes laten eten. En het ging prima.
Woensdag worden ze door de raad van beheer  gechipt en er wordt bloed afgenomen voor DNA.
Vrijdag krijgen ze hun eerste enting en dan worden ze zaterdag voor de derde keer ontwormt.
Ook word hun wereld nu steeds groter. Vanuit de honden-kamer naar de keuken en deze week gaan ze ook voor het eerst naar buiten.


 

29 december.
De puppy's zijn nu 23 dagen oud en hebben al kennis gemaakt met heel wat grote mensen en kinderen. Zij hebben met de puppy's geknuffeld en lieten ze op hun armen in slaap vallen.
Het blauwe reutje is vanmorgen voor het eerst uit de geboortebak (werpkist) geklommen. Ze gaan zo langzamerhand de wereld verder verkennen.
Laika heeft tot nu toe steeds zelf de puppy's gevoed, maar vanaf vandaag gaan we haar een beetje ontlasten. We hebben de puppy's vanmorgen voor de eerste keer bijgevoerd. Een papje van de brokjes die ze, als ze wat groter zijn, gaan krijgen. Ze vonden het erg lekker, maar zaten natuurlijk helemaal onder. Ze zijn er nog wat onhandig mee. Dus heel wat poetswerk voor Laika. Dat doet ze graag, want ze is een heel zorgzame moeder.

 

Op 6 december 2014 is het nest geboren.
Laika is de gelukkige moeder en Elek Egyed vom Stamm der Nomaden de Vader. Ik denk dat hij wel een trotse vader is (ik heb hem nog niet gesproken).
Het  zijn er 8 geworden, 3 reuen en 5 teven. Ze zijn binnen 4 uur geboren, dat vind ik snel. Het gemiddelde geboortegewicht is 520 gram en ik hoop dat ze van af morgen flink gaan groeien.
Laika is erg rustig en tevreden en vooral trots.

 

,, nog 7, 8, 9,  dagen wachten”

Met Laika, nu 43 dagen drachtig, gaat het allemaal goed. Ze krijgt al een buikje!

Laika 43 dagen drachtigLaika 43 dagen drachtig

Ook haar eetlust is nog prima in orde.

Laika

Op 6 oktober 2014 is onze Laika gedekt door Elek Egyed vom Stamm der Nomaden. De dekking is zonder problemen verlopen. Laika en Egyed vonden elkaar meteen leuk.
Laika heeft HD-A en is PRA vrij. Egyed heeft eveneens HD-A en is ook PRA vrij.

Barátságos Bolyhos LaikaElek Egyed vom Stamm der Nomaden

De dekking is zonder problemen verlopen. Laika en Egyed vonden elkaar meteen leuk.