Nest geboren

Op 28 oktober 2019 is het eerste nest van Magasztos Olena, (Odin), (HD A/PRA vrij), geboren.

Vader van dit nest is Halasi-Pásztor Nomád (Dino), (HD A/PRA vrij).

Odin heeft het fantastisch gedaan. Na een vlotte bevalling zijn er 2 reuen en 8 teven geboren. Allen met een mooi wit gekruld vachtje. Odin is een hele fijne en zorgzame moeder.

 

Meer foto's

Intussen zijn alle pups uitgevlogen naar hun nieuwe huis.


Nest planning 2019

Eind augustus is onze Magasztos Olena (Odin) gedekt door Halasi-Pásztor Nomád (Dino).
Eind september hebben we een echo laten maken en daar was duidelijk te zien dat Odin drachtig is.
De geboorte verwachten we eind oktober.

OdinDino


Barátságos Bolyhos Laika

Op 14 Januari 2018 heeft onze Laika meegedaan aan de "Hond van het jaar show 2017".
Ze heeft ons een hele leuke dag bezorgt en wat een eer om hier aan mee te mogen doen.
Er waren mensen die niet wilde geloven dat Laika al 5 jaar is. Ze was zo vrolijk en dartel en vooral heel aardig tegen iedereen.


Barátságos Bolyhos Laika

Op 17 juni 2016 is het tweede nest van onze Laika geboren. De verdeling is 7 reuen en 3 teven. De bevalling was vlot verlopen. Op 11.30 uur was de eerste pup geboren en op 17.30 uur is de laatste pup geboren. Het zijn allemaal sterke en stevige pups. Het ziet er allemaal goed uit.
Laika doet het heel goed.


Dekking Barátságos Bolyhos Laika

Op 17 april 2016 is onze Laika gedekt door Barátságos Bolyhos Janó. De dekking is zonder problemen verlopen. Laika en Janó vonden elkaar meteen leuk.
Laika heeft HD-A en is PRA vrij. Janó heeft eveneens HD-A en is ook PRA vrij.

Barátságos Bolyhos LaikaElek Egyed vom Stamm der Nomaden

Voor meer info zie Nest 2016

 


Magasztos Kanda

Onze Kanda is niet meer!
Wij hebben haar op 27 oktober 2014 moeten laten inslapen.

Kanda was een LIEVE voorname hond.
Zij voelde altijd goed aan hoe je stemming was.
Dan duwde ze haar kop tegen je aan om te zeggen "we doen het samen".
Bij haar voelde we ons veilig.
Wij missen je nu al.

Magasztos Kanda

 

 


Dekking Barátságos Bolyhos Laika

Op 6 oktober 2014 is onze Laika gedekt door Elek Egyed vom Stamm der Nomaden. De dekking is zonder problemen verlopen. Laika en Egyed vonden elkaar meteen leuk.
Laika heeft HD-A en is PRA vrij. Egyed heeft eveneens HD-A en is ook PRA vrij.

Barátságos Bolyhos LaikaElek Egyed vom Stamm der Nomaden

Voor meer info zie Nest 2014

 


Naar de Crufts.

Het was in december 2006 dat Magosztos Lara Jeugdwinster werd. En bij die titel kreeg ze een uitnodiging voor de Crufts. Die uitnodiging hadden haar Moeder (Kanda) en oma(Imre) ook al gehad. Wij waren toen om tijdswille verhinderd..
Maar als je nu voor de derde keer gevraagd wordt dan moet je er toch wat mee. Een half jaar van te voren wordt er gekeken of de hond voldoende antistoffen heeft tegen hondsdolheid. Dit houdt in dat ze al een tijdje van te voren is ingeent tegen rabies. En dat zij haar normale injecties op tijd heeft gekregen. Als zij medisch is goed gekeurd, begint het er op te lijken dat we naar Engeland kunnen. Ik heb Ellen v/d Meijden gevraagd of zij mij wil begeleiden want in mijn eentje zie ik dit niet zitten.
Nu het vervoer; de auto is niets voor ons. Dan maar met de bus.

De Reis

De avond voor de show zijn we om half 10 ingestapt. Voor Lara was een bench geregeld en ik mocht dicht bij haar zitten. Maar al gauw werd het duidelijk dat de bench te klein was voor haar. Bij de eerste stop bij de douane mocht zij bij mijn voeten liggen.
Het is altijd spannend bij de douane want de controle is heel streng. We hebben een keer meegemaakt dat iemand zijn dierenarts om een verklaring moest vragen hoe het kon, dat zijn hond op het zelfde tijdstip was ontwormt en tegen teken was behandeld. Er moest toch wel 5 minuten tussen hebben gezeten.. Gelukkig werd Lara haar papieren goed bevonden en na controle van het chipnummer mochten we verder. Nu kon de bus op de trein en gingen we door de tunnel naar Engeland.
We waren ruim op tijd binnen in Birmingham, waar het al flink druk was. Binnen was er voor ons een ruimte gereserveerd met een groot bord erboven waarop HUNGARIAN KUVASZ stond.
Zo konden de mensen ons vinden. En al gauw werd het een drukte van belang. Ondertussen hadden we gezien dat er 2 rassen voor ons waren en dat we voorlopig niet aan de beurt waren. Dat werd pas om 5 uur.
Maar we hebben ons geen moment verveelt, door de vele mensen die wat over de Kuvasz wilde weten en steeds weer terug kwamen want ze wilden er bij zijn als Lara geshowd werd. De keurmeester was heel enthousiast over Lara en liet ons na de uitreiking van de diploma’s en rozetten nog een extra rondje lopen om haar nogmaals aan het publiek te laten zien. Hierna moesten we weer naar een andere ruimte om ons klaar te maken voor de erering. Er werd tussendoor nog een statiefoto van Lara gemaakt, die op de website bij de uitslagen van de CRUFTS komt te staan!!
De erekeuringen beginnen. Nu werd het toch wel heel spannend . Een voor een gingen we naar binnen. Zo kon de speaker over elk ras iets vertelen. Na de Duitse herder mochten wij de Arena in en een grote ronde lopen. Dan mooi stil staan zodat de keurmeester een goed beeld krijgt. Daarna moesten we een voor een naar voren komen. Een korte inspectie en een grote driehoek lopen. En dat alles met een tribune die helemaal vol zit met kenners en liefhebbers en alle camera’s van de BBC op je gericht. Dan weer wachten tot iedereen geweest is en mooi blijven staan. Er werden 10 honden uitgekozen en daar werden de beste van de dag uit gehaald. Lara deed het heel goed maar ze zat er niet bij en wij mochten de ring verlaten. Ik kreeg nog wel een fles wijn, een mooi gebaar.
De nummers 1, 2, en 3 werden resp. een Samojeed, een Australian Shepherd en een Welsh Corgi.
Lara , Ellen en ik hebben erg genoten van dit absolute hoogtepunt waar het de hondenshows betreft. En na een vermoeiende terugreis wij waren de volgende ochtend om 6 uur weer in Breda.

De CRUFTS telde 160.000 bezoekers en 23.000 honden, waarvan 1.165 uit het buitenland!

Met groet, Adrienne Klaver.

 

 

 

 

 

Magasztos János